Circus op de Utrechtse Heuvelrug

De leukste circus school!

Sociale ontwikkeling

Posted on 30 sep 2016 in Geen categorie | 0 comments

Sociale ontwikkeling

 

Circus is een hele sociale bezigheid. Iedereen ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo, maar met de groep zet je uiteindelijk een presentatie neer. Onderling vertrouwen is een belangrijke basis.

Dit is nodig bij bijvoorbeeld acrobatiek, waarbij de ‘boven’ blindelings moet kunnen vertrouwen op de ‘onder’ en op de vangers.

 

 

Balletjes gooien 2013-04-03

Een goede samenwerking is ook belangrijk bij het neerzetten van een act. Samen verzin je een act, en samen wordt deze act opgevoerd. Wordt er niet goed samengewerkt, dan zal de act ook niet goed lopen. In de les wordt hier veel aandacht aan besteed door bijvoorbeeld uitbeeldingsspelletjes met de groep te doen.

 

Ook wordt er veel aandacht besteed aan de zorg voor de materialen. Zorgvuldig omgaan met het materiaal, maar ook het na gebruik weer netjes opruimen wordt aangeleerd als een vanzelfsprekendheid. En: ook opruimen doe je samen.

 

Elkaar helpen is ook een belangrijk punt. Omdat de ontwikkeling niet synchroon loopt, komt het wel eens voor dat het ene kind bij een bepaalde techniek handiger is dan een ander kind. In plaats van dit te benadrukken, wordt binnen het circus verwacht dat de kinderen elkaar juist helpen om verder te komen. “Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder” is een quote die hier heel goed bij past.

 

Terug naar Wat circus voor je doet

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>