Circus op de Utrechtse Heuvelrug

De leukste circus school!

Over Ons

Meer informatie over Circus op de Utrechtse Heuvelrug

Circus op de Utrechtse Heuvelrug verzorgt circustheaterlessen voor jong en oud.

Ook is het mogelijk om bij het Circus kinderfeestjes, bedrijfsfeestjes, familiefeestjes of workshops te boeken en heeft het Circus al regelmatig een scholenproject verzorgd. Daarnaast staat Circus op de Utrechtse Heuvelrug regelmatig op festivals (Bevrijdingsfestival Wageningen, Brood en Spelen) of andere festiviteiten (Cuneradag, Bouwdorp Rhenen). Indien nodig kan een van de eigen circustenten ingezet worden. Deze tenten worden ook los verhuurd (we hebben een tent met een doorsnede 11 meter en de andere twee tenten hebben een doorsnede van 6 meter, zie onder ‘verhuur‘).

 

Circus op de Utrechtse Heuvelrug is een relatief nieuw circus. In september 2012 is dit circus opgestart door Ralf van de Rhee. Het richt zich vooral op het circustheater en is dus geen ‘rondreizend’ circus, zoals dat (vroeger) nog wel eens in de stad kwam. Dit circus biedt lessen vanuit een vaste standplaats.

De eerste tijd werden de lessen gegeven in De Binder in Leersum, maar toen de animo daar terugliep, is in januari 2014 een nieuwe start gemaakt in Rhenen.

Sinds 2016 verzorgt Circus op de Utrechtse Heuvelrug ook circuslessen in Wageningen. In september 2017 zal gestart worden met circuslessen in Ede.

Door ruimtegebrek zijn de lessen in Rhenen en Ede helaas weer gestopt; zodra we weer een geschikte ruimte hebben zullen we daar weer starten. In Leersum zijn we sinds januari 2021 weer actief.

 

Ralf is in 2010 begonnen als begeleider bij toenmalig Circus Condorrio in Rhenen en van daaruit is hij in contact gekomen met Circus Poehaa in Arnhem.

De ideële activiteiten van dit Arnhemse circus zijn ondergebracht Stichting Vrienden van Poehaa. Deze stichting heeft als doel om circusactiviteiten in de regio te stimuleren en te promoten. Vanuit die gedachte was het mogelijk dat Ralf begin 2012 kon starten met de opleiding ‘Begeleider In de Circuskunsten’.

Deze stichting heeft Ralf ook ondersteuning gegeven bij het opstarten van Circus op de Utrechtse Heuvelrug. Aan de ene kant met materialen, maar aan de andere kant met kennis en kunde. Dit bood een veilige ondergrond om een goede start te maken met het circus.

Ook nu nog bestaan er nauwe banden met Stichting Vrienden van Poehaa, waardoor we terug kunnen vallen op een groot netwerk van collega’s. Ook hebben onze circuskinderen dankzij de Stichting al een paar keer mogen genieten van een (gratis) voorstelling van Cirque du Soleil! (in 2014 en in 2016). De stichting heeft er ook voor gezorgd dat een start met lessen in Ede mogelijk was.

Doordat wij lid zijn van Circuspunt.nl, blijven we op de hoogte van landelijke ontwikkelingen en beschikken we over een groot netwerk van collega’s. Samen staan we sterker!

Wij vinden dat circus geschikt is voor àlle kinderen. Onze filosofie hierover kun je hier lezen.

 

Contact gegevens:

Circus op de Utrechtse Heuvelrug

Ralf van de Rhee

Teldersweg 135

3911PW Rhenen

info@circusopdeutrechtseheuvelrug.nl

06 3 123 51 94

Kvk nummer: 58362436

BTW-id: NL001966427B74

 

De lessen worden gegeven in Rhenen, Wageningen en Ede. Voor adressen van de locaties, zie het kopje ‘locaties

 

Circus op de Utrechtse Heuvelrug is ook te vinden op Facebook, TwitterPinterest en Youtube. Hier vind je veel foto’s en video’s!

 

Beeldmateriaal:

Als je meedoet aan activiteiten van Circus op de Utrechtse Heuvelrug, ga je ermee akkoord dat er regelmatig beeldmateriaal (foto’s, video’s) gemaakt wordt. De mooiste opnames hiervoor kunnen gebruikt worden voor publicatie in de media en op onze eigen websites.