Circus op de Utrechtse Heuvelrug

De leukste circus school!

Ontwikkeling zelfvertrouwen

Posted on 30 sep 2016 in Geen categorie | 0 comments

Ontwikkeling zelfvertrouwen

 

Circus is heel goed voor het zelfvertrouwen. Maar zelfvertrouwen is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Daarom wordt hier op een veilige manier aan gewerkt. Het feit dat circus geen competitie kent, maar een basis van samenwerking, biedt al een basis voor het zelfvertrouwen.

Het is niet erg als je iets (nog!) niet kunt. Want wat je niet kunt, kan je leren. Er wordt ook niemand buitengesloten omdat hij of zij iets niet kan. Er wordt juist door de groep samengewerkt om elkaar verder te helpen. En als een kind merkt dat het hierdoor langzaam maar zeker steeds beter wordt, zal het zich er ook beter over gaan voelen en steviger in de schoenen staan.2013-07-03 leeuwtjestoren

 

Wat ook heel belangrijk is binnen het circus, zijn de presentatietechnieken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een act opgevoerd wordt. Dat gaat stapsgewijs. Er kan alleen of in een klein groepje geoefend worden, er kan een korte presentatie voor de groep zijn en als dit allemaal goed gaat, kan een presentatie volgen voor ouders en later voor meer publiek. Dit alles gaat spelenderwijs en als een kind niet durft, hoeft het niet. Natuurlijk zal er altijd gestimuleerd worden om het wel te proberen, om toch eigen grenzen te verleggen.

Ook bij het oefenen van de diverse technieken, wordt aandacht aan presentatie besteed. Bijvoorbeeld bij het kiezen van de positie (waar ga je staan, zodat je niet met je rug naar het publiek staat; acrobatiek-poses worden afgesloten met een ‘blik naar het publiek’).

 

Terug naar Wat circus voor je doet

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>