Circus op de Utrechtse Heuvelrug

De leukste circus school!

Motorische ontwikkeling

Posted on 30 sep 2016 in Geen categorie | 0 comments

Motorische ontwikkeling

 

Binnen het circus wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd door diverse bewegingsspelletjes. Het is belangrijk om een goede controle over het eigen lichaam te krijgen, omdat dat bij diverse onderdelen nodig is. Denk hierbij aan:

 

IMG_5785

Acrobatiek: hierbij is het belangrijk dat het kind weet hoe het zich moet opspannen. Ook is het zaak dat het  kind weet hoe hij/zij de krachten moet verdelen om een ander goed te kunnen tillen of goed getild te kunnen worden.

 

Koordlopen: balans is hierbij een belangrijk onderdeel. Een goede lichaamshouding is hierbij essentieel.

Merel

Trapeze: hierbij komt meer kracht kijken dan op het eerste gezicht lijkt! Vooral de armen moeten sterk zijn, maar ook is het van belang dat het kind een goede balans weet te vinden.

 

Buiten deze (grof) motorische ontwikkeling is ook de oog-hand coördinatie heel belangrijk. Dit komt met name naar voren bij bijvoorbeeld:

 

Jongleren: dit is in feite een combinatie van vrij ingewikkelde bewegingen. En dan ook nog tegelijkertijd! Je moet leren een bal met de ene hand omhoog te gooien en -zonder deze helemaal met de ogen te volgen- hem weer netjes met de andere hand te vangen. Zowel linksom als rechtsom. En dan ook nog gecombineerd.

 

Diabolo: met de stokjes wordt de diabolo aangedraaid en worden de trucs uitgevoerd. Voor het vangen van een diabolo is een goed oog-hand coördinatie onontbeerlijk.

 

Vooral jongleren staat er om bekend dat dit een hele goede manier is om de verbinding tussen de linker- en de rechterhersenhelft te versterken. Dit heeft als grote voordeel dat een hoop functies makkelijker verlopen (zoals bijvoorbeeld leren, lezen of schrijven).

 

Terug naar Wat circus voor je doet

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>