Circus op de Utrechtse Heuvelrug

De leukste circus school!

Bijzonder bezoek Circus op de Utrechtse Heuvelrug

Posted on 25 feb 2013 in Nieuws, Uitgelicht | 1 comment

Bijzonder bezoek Circus op de Utrechtse Heuvelrug

Op 3 april zal het Leersumse Circus op de Utrechtse Heuvelrug een bijzonder bezoek krijgen. Dan komen namelijk docenten van het Israëlische Galilee Circus kijken hoe er bij ons les gegeven wordt.

Deze docenten zijn in Nederland in het kader van het Social Circus project met Stichting Vrienden van circus Poehaa uit Arnhem.

 

 

Dit project houdt in dat docenten uit Arnhem naar Israël gaan om daar te ervaren hoe daar gewerkt wordt met de grote sociale verschillen (joden-palestijnen) en om daar workshops te geven in circus-theater. Dit bezoek heeft plaatsgevonden in december 2012.

In april 2013 vindt het tegenbezoek van het Galilee Circus plaats. De Israëlische docenten zullen met de kinderen van het Arnhemse circus een voorstelling opzetten en ook zullen zij bezoeken brengen aan diverse Nederlandse en Belgische circussen om te zien hoe in Nederland het sociaal circus aangepakt wordt en om meer te leren over de combinatie van theater en circus. En dus komen ze op 3 april ook naar Circus op de Utrechtse Heuvelrug!

Omdat binnen dit project vooral gewerkt wordt vanuit ‘peer teaching’ (samenwerkend leren), zullen de docenten waarschijnlijk ook actief gaan bijdragen aan de les. Een bijzondere ervaring voor iedereen!

 

Wil je meer weten over dit project of over Galilee Circus, kijk dan eens op deze sites:

-          Filmpje van het bezoek aan Israël: http://www.youtube.com/watch?v=5mFJxATzAE8

-          Site van het Galilee Circus: http://eng.makom-bagalil.org.il/galileecircus/

-          Filmpje van een optreden van het Galilee Circus: https://www.youtube.com/watch?v=oa-KUCDNPL8

-          Facebooksite van het project: https://www.facebook.com/#!/IsraelReisCircus

 

One Comment

Join the conversation and post a comment.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>